Tips για πιο εύκολη μετακόμιση!
10 Jun

Tips για πιο εύκολη μετακόμιση!

Πριν πάτε στο νέο σας σπίτι και λίγο πριν αφήσετε το παλιό σας, υπάρχει ένα στάδιο το οποίο πολλοί φοβούνται… H μετακόμιση! Όμως, υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να κάνουν τη μετακόμιση λίγο πιο εύκολη κι εσάς… ευτυχισμένους!

Πακετάρισμα με δόσεις!

Αρχικά, πρέπει να θυμάστε ότι για να μην σας καταβάλλει το άγχος και η κούραση, δεν θα πρέπει ν’ αφήσετε το πακετάρισμα για την τελευταία στιγμή. Εάν δεν θέλετε να σας φανεί βουνό η διαδικασία της μετακόμισης, λοιπόν, πρέπει να πακετάρετε με δόσεις. Φτιάξτε πλάνο, ώστε μέχρι να έρθει η τελική ημερομηνία της μετακόμισης, να μπορείτε να γεμίζετε τουλάχιστον 2 κούτες την ημέρα.

Κατηγορία ανά κούτα

Πολύ σημαντικό είναι, όμως, και η οργάνωση στο πακετάρισμα, καθώς στο καινούριο σας σπίτι, θα χρειαστεί να ανοίξετε τις κούτες και να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας. Έτσι, προσπαθήστε να γεμίζετε τις κούτες με πράγματα από το ίδιο θέμα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πακετάρετε με θέμα «ποτήρια», ώστε να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη κούτα έχει μέσα όλα τα ποτήρια ή μπορείτε να πακετάρετε ανάλογα με τα πράγματα που υπάρχουν σ’ ένα δωμάτιο, όπως για παράδειγμα, τα πράγματα του παιδικού δωματίου ή της κουζίνας. Μην ξεχάσετε να γράψετε στο πλάι της κάθε κούτας το θέμα του περιεχομένου, για να μην τις ψάχνετε μία μία μετά στο καινούριο σας σπίτι. Θα γλιτώσετε πολύ χρόνο έτσι!

Αμπαλάζ & συσκευασία

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο αμπαλάζ και στις συσκευασίες που θα επιλέξετε για τα πράγματά σας, ώστε να αποφύγετε τυχόν φθορές. Για τα εύθραυστα αντικείμενα χρησιμοποιήστε αεροπλάστ. Μπορείτε ακόμα και να προμηθευτείτε πιο σκληρές κούτες για να βάλετε μέσα τα εύθραυστα αντικείμενά σας ή να τα βάλετε σε πλαστικά κουτιά που μπορείτε να βρείτε σε διάφορα καταστήματα με είδη σπιτιού.

Όσον αφορά τα ρούχα σας, η καλύτερη λύση είναι τα χαρτοκιβώτια ντουλάπα. Θα προστατεύσει τα ρούχα από τη σκόνη και θα αποφύγετε για λίγο το σίδερο. Αν, πάλι, αυτό σας φαίνεται ακριβή λύση, μπορείτε απλά να μαζέψετε τα ρούχα σε ρολά, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου.

Βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα!

Φτιάξτε μία βαλίτσα για το πρώτο βράδυ που θα μείνετε στο νέο σας σπίτι, με τα απαραίτητα ρούχα και είδη προσωπικής περιποίησης και ανάγκης (π.χ. οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα κ.λπ.).

Ζητήστε τη βοήθεια ειδικών!

Η αλήθεια είναι ότι η μετακόμιση είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνει σταδιακά και με προσοχή, για να αποφύγετε τις φθορές, τις ζημιές και την κούραση. Αν δεν μπορείτε να την οργανώσετε μόνοι σας είτε γιατί δεν έχετε τον χρόνο είτε γιατί δεν έχετε την… υπομονή, θα ήταν προτιμότερο να την αναθέσετε σε ειδικούς, οι οποίοι διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή μετακίνηση των πραγμάτων σας.

Comments (No Responses )

No comments yet.

Χρυσός Μεταφορική © All Rights Reserved.2024

Powered by Hellas Web